Blanes

 COMARCA: La Selva
MARCA: Costa Brava
Web Municipi
Web Turisme Blanes

 

 

Durant el s.XIX varen emigrar a Amèrica gairebé dos mil blanencs, sobretot entre 1839 i 1862. Es dirigiren a Cuba, principalment a l’Havana, i també a Puerto Rico o l’Argentina.

Avui el llegat dels pocs que varen fer grans fortunes el podem rastrejar a través de les cases que queden en peu al passeig de Mar de Blanes, a partir dels edificis que patrocinaren o a partir de la documentació que conserven els seus descendents o l’Arxiu Municipal.
Entre 1816 i 1875 es van enregistrar més de 180 velers fets a les drassanes de Blanes, amb un arqueig d’entre 50 i 500 tones, místics, bergantins, goletes, pollacres, pailebots, fragates etc.

 

També pilots i mariners de Blanes havien patronejat aquestes embarcacions tan en creuers entre Blanes i les illes com en l’aventura d’Amèrica, fins i tot hi ha referències escrites d’una escola de pilots ubicada a la Vila.

Agustí Vilaret, en tornar de les Antilles on havia passat trenta anys, va fundar l’any 1865, les caves Mont-Ferrant. Va invertir il•lusió i talent en un nou projecte, l’elaboració de cava i es considerat el primer elaborador de cava i l’empresa més antiga del sector.

 

(Vegeu el fitxer adjunt: Can_Gallet.JPG)
(Vegeu el fitxer adjunt: DSC00361.JPG)Casa de l'Estrella
(Vegeu el fitxer adjunt: Can _Massó.JPG)
(Vegeu el fitxer adjunt: Nonell.JPG)
(Vegeu el fitxer adjunt: Bonaventura Puig.jpg)
(Vegeu el fitxer adjunt: Joan_Burcet.JPG)

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar