Com comença tot plegat?

Brújula

El patrimoni indià com a recurs turístic

És l’any 2004 quan des de la regidoria de Cultura de l’ajuntament de Begur, hi ha la voluntat i la possibilitat real de dinamitzar el patrimoni cultural indià, com a recurs turístic de qualitat, es fa una aposta de futur i s’organitza la Fira d’Indians com a esdeveniment lúdic – festiu. La Fira d’Indians resulta un èxit de participació ciutadana amb la implicació de la població local, un èxit de visitants, un espai per donar a conèixer l’artesania de qualitat i un pas més per la difusió de la història dels indians a Catalunya.

Amb la Fira d’Indians s’obre el camí i es confirma el potencial del Patrimoni Indià com a recurs turístic de qualitat.

Coneixement de la història i cultura indianes

L’any 2005 s’envien enquestes a 50 municipis indians per avaluar el seu grau d’interès i en el marc de la II Fira d’Indians es celebra el I Fòrum de Municipis Indians a Begur, com a espai de trobada, intercanvi i presentació de les investigacions impulsades des dels arxius sobre el fet indià, ja que fins llavors hi havia una manca de coordinació. Se celebra una taula rodona on representants de 10 poblacions catalanes posen en comú possibles projectes de recerca i difusió sobre temàtica indiana.

La capacitat de resposta dels ajuntaments als atemptats contra el patrimoni, degut al creixement urbanístic, sobre tot, sempre ha estat limitada. Hi ha hagut en aquest nivell administratiu una manca de recursos tècnics, humans i econòmics, per fer front als reptes de conservació i foment del patrimoni.

 

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar