Palafrugell

palafrugell

 

COMARCA: Baix Empordà
MARCA: Costa Brava
Web Municipi
Web Turisme Palafrugell

 

Des de la segona meitat del segle XVIII, diversos palafrugellencs van participar de manera activa en el comerç colonial americà. Tomàs Prats i Miquel Serra i Avellí tenien casa oberta a Cadis, port que tingué el monopoli del comerç amb Amèrica.

De la ciutat gaditana i de Guatemala van liderar el "grup de Palafrugell", un cercle de comerciants de la vila que van noliejar les primeres naus catalanes cap a les colònies a partir de 1765. Durant el XIX la presència d'emigrants  de la vila a Amèrica es va incrementar (cal destacar el filantrop Josep Torres Jonama) i es va focalitzar a la colònia de Cuba i a l'Argentina, i durant la Guerra de Cuba de 1898 diversos veïns van ser embarcats cap a una guerra no desitjada. El llegat dels indians a Palafrugell tot just es comença a investigar.

 

Els Bassa i Llorens són una família empordanesa de fortes conviccions religioses i arrels catalanistes, que van trobar en la llunyana Amèrica els instruments per erigir-se en defensors acèrrims de la llengua i la cultura catalanes a través dels mitjans de comunicació i de diferents entitats catalanes a l'Argentina.

Finalment, avui la vila és reconeguda per les havaneres, la gran aportació musical que ha fet Cuba a Catalunya. Des de l'any 1967, se celebra la popular Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell.

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar