Sant Andreu - Barcelona

Logo Ajuntament De Barcelona DdSA 

COMARCA: Barcelonès
MARCA: Barcelona
Web Municipi

 

El barri dels Indians es troba al districte de Sant Andreu, i té el seu nucli històric delimitat pels carrers de Manigua, Felip II, Cienfuegos, Olesa, Concepció Arenal, i passeig Margall.

La tradició oral assegura que l'any 1903, l'indià reusenc Francesc, "Panxo", Subirats (1843-1813), agent de canvi i borsa, va comprar els terrenys de l'actual barri amb dos potentats socis: Dídac Frau Mayans, també corredor de borsa, i Josep Trius, empresari teatral i regidor de l'Ajuntament de Barcelona. Tots tres van urbanitzar un entramat de carrers als quals van batejar amb topònims de Cuba, recordatori del paradís perdut que sempre evocava l'indià Subirats.

Són els carrers de Manigua, Cuba (avui Francesc Tàrrega), Puerto Príncipe i Matanzas, L'Havana (avui Jordi de Sant Jordi), Pinar del Río i Cienfuegos. Els socis de Panxo Subirats van fer-se construir les torres de Can Frau i Can Trius i la seva vídua, Carme Escoté, va construir la "Villa Carmen". Totes tres estan desaparegudes, però al seu voltant es va articular un barri naixent que avui té 8.000 habitants. El 2006 van aconseguir que l'ajuntament bategés oficialment del barri com a Congrés-Indians. Sant Andreu. Barri de Congrés-Indians.

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar