Torredembarra

torrdembarra

 

COMARCA: Tarragonés
MARCA: Costa Daurada
Web Municipi
Web Turisme Torredembarra

 

 

A Torredembarra els indians van deixar testimoni material en els edificis que van construir,bé per viure-hi o bé pel gaudi dels seus co-vilatans. La majoria dels edificis particulars es concentren al centre de la vila i destaquen pels seus portals, sostres alts i horts a la part posterior.

El carrer d'Antoni Roig, exponent d'expansió urbanística que es va produir a la vila durant el S. XVII gràcies a l'increment comercial i als negocis dels indians. En aquest carrer es poden trobar edificis del S. XVIII d'estil barroc i d'altres dels segles XIX i XX d'estil modernista.

 

Una de les construccions destinades a tota la població va ser el Patronat Roig. L'escola va començar a funcionar l'any 1886 i fou construïda per disposició testamentària d'Antoni Roig i Copons. L'objectiu del Patronat era el de garantir que l'educació arribés a tots els nens, nenes i joves. El Patronat es feia càrrec del material escolar dels alumnes, del sou dels mestres i també es pagava un dot a les noies casadores de la vila, tradició que a dia d'avui encara és conserva.

 

(Vegeu el fitxer adjunt: DSC5332.jpg i DSC5340.jpg) Expocició El Cacao un plaer arribat d'Amèrica al pati del Castell

(Vegeu el fitxer adjunt: DSC5388.jpg i DSC5504.jpg) Visites guiades al Patrimoni Indià "Patronat Antoni Roig"

(Vegeu el fitxer adjunt: DSC5560.jpg) Sala Noble del Patronat Antoni Roig

 

Este sitio utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia de navegación

Si no está de acuerdo cambie la configuración de su navegador.

Aceptar