Calonge i Sant Antoni
En aquesta mateixa època, Calonge comença a industrialitzar-se amb fàbriques de taps de suro. Aquesta incorporació al món industrial fa canviar radicalment i definitivament no només l’economia calongina, sinó també la seva vida social. Amb aquesta esplendor econòmica s’arribarà al segle XX, que és quan succeeixen alguns dels canvis més importants de la història del poble.
El Teatre Mundet porta el nom de l’empresari i filantrop Artur Mundet i Carbó, fill predilecte de la vila, on va néixer el 1879. Mundet va cursar els seus estudis a les escoles públiques de Sant Antoni de Calonge i va aprendre l’ofici de taper a la fàbrica del seu pare. Llavors, es va traslladar a Nova York, on el pare hi tenia una sucursal de l’empresa i des d’allí va iniciar l’expansió del negoci per Amèrica.
Artur Mundet, que també va obrir una fàbrica de suro a Palamós, va tornar a Amèrica i va establir la seva residència a Mèxic, on va fundar el 1907 una important empresa embotelladora. Mundet va inventar un nou tipus de tap, que combinava el metall amb el suro (“corcholata”) i va llançar al mercat el Sidral Mundet, beguda que li va reportar una gran fortuna.
Reconegut filantrop, Mundet va fer al llarg de la seva vida importants donatius a diverses entitats mexicanes i del seu poble natal, com ara la Germandat Artur Mundet que es va constituir el 1934 i recentment s’ha convertit en Fundació.