Un personatge destacat en l’aventura americana és l’arquitecte Eduard Ferrés i Puig (1872-1928), fill de capitans, naviliers i comerciants enriquits amb el comerç d’ultramar, amb obra a Vilassar de Mar, el Maresme, Barcelona i Europa, germà de Maria Ferrés i Puig. El seu pare era Eduard Ferrés i Viada (1839 -?), casat amb Elvira Puig i Mir i cosí de Miquel Biada i Bunyol, promotor del ferrocarril Barcelona-Mataró, es va fer construir ca la Duana.
Can Matamala (C. Sant Pau, 7). Obra d’estil sezession d’inspiració vienesa d’Eduard Ferrés i Puig. Inicialment, tenia una barana amb pinacles inspirats en els dels magatzems El Siglo. Destaca la tribuna i el plafó on s’inscriu la inicial del cognom dels industrials del tèxtil Matamala.
Casa Fornas (C. Sant Pau, 16). Típica casa noucentista de planta baixa i dos pisos, acabat l’últim amb obertures de tres arcs. Destaca la barbacana, en voladís, feta amb bigues de fusta, que sobresurt del plom de la façana que sosté una minuciosa ornamentació de notable rajoleria.
Casa Ferrés i Puig (C. Sant Pau, 17). Habitatge particular de l’arquitecte Eduard Ferrés i Puig, refet sobre l’antiga fonda Can Cassà, Las Flores, l’any 1915, que hi aixecà el 1920 un altre pis i hi va instal·lar el seu taller d’arquitecte. Destaca el finestral de la segona planta, la reixa i la porta de forja, d’indubtable influència sezession. A l’interior de la casa, el sòcol de la planta baixa està decorat amb dibuixos fets amb estucat planxat.